15.12.22

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ!

Μας κατηγορεί το φεισμπουκικό κανάλι «Παρατηρητήριο Αριστεροακροδεξιάς Ψέκας», πρώην «Φώτης Τε(ρ)ζάκης», δηλαδή συγκεκριμένα ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο Τάσος Θεοφίλου και δυο φιλαράκια τους ναρίτες από το omnia tv, ένας εκ των οποίων «πρώην φασίστας», όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο vice, ο δε άλλος «πρώην ιερέας», επίσης κατά δήλωσή του, ότι κάνουμε «ωσμώσεις» και παρέα με την ακροδεξιά, επειδή μέλος της ομάδας εμφανίστηκε, χωρίς άδεια από την ομάδα και χωρίς ενημέρωσή της (και ήδη αποχώρησε από την ομάδα), σε τηλεμαραθώνιο για τον ιό (του Γενάρη, που όχι τυχαία «έπαιξαν» τώρα και που κι εμείς τώρα ενημερωθήκαμε για αυτό) που φέρεται να συνδιοργάνωσε μπάτσος.

Έχουμε να κάνουμε πάλι με την ίδια, μόνιμη προβληματική. Ότι οι τύποι αυτοί, οι ψεκασμένοι φανατικοί των εμβολίων του “αναρχικού” χώρου, έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, καθώς 3 χρόνια τώρα έκαναν πλάτες στην κυβέρνηση και στα λοκ ντάουν, και ψάχνουν οποιοδήποτε τρόπο για να περισώσουν το όποιο ¨κύρος¨ τους στον χώρο.

Το μέλος της ομάδας μας που εμφανίστηκε στον τηλεμαραθώνιο, ο Ιάσων Μπαγκέρης συγκεκριμένα, είναι άτομο με πολυετή, υπερδεκαετή παρουσία στην αριστερά. Δεν είναι φασίστας, ούτε ακροδεξιός, ούτε ήταν ποτέ, σε αντίθεση με τον δικό τους από το omnia tv, που δηλώνει «πρώην φασίστας» που μεταλλάχθηκε σε αναρχικό με τη σύλληψη της χρυσής αυγής (ω, τι θαύμα, όταν το κράτος αποφάσισε να χώσει τα φιλαράκια του στην φυλακή, αυτός έγινε αναρχικός…).

Ο Ιάσων Μπαγκέρης νόμιζε ότι συμμετέχει σε τηλεμαραθώνιο στήριξης των υγειονομικών σε αναστολή. Όπως το νόμιζε κι ο Μάνος Cizek, αριστερός ακτιβιστής που επίσης συμμετείχε. Θα έπρεπε να ψάξει να ελέγξει τους διοργανωτές; Ναι θα έπρεπε. Αλλά δεν το έκανε διότι διακαής του πόθος ήταν η στήριξη των υγειονομικών. Και ποιος θα περίμενε εξάλλου ότι συνδιοργανωτής του μαραθωνίου θα ήταν μπάτσος; Στο μυαλό μας οι μπάτσοι είναι ικανοί μόνο για άναρθρες κραυγές…

Όπως ξέρετε, σαν ομάδα δεν φοβόμαστε να βάλουμε το χέρι μας στην φωτιά. Το κάναμε την 14/7/21 όταν εμφανιστήκαμε στο Σύνταγμα σαν ΜΟΝΟΙ εκπρόσωποι της αριστεράς, να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα, όταν άλλοι σύντροφοι φοβήθηκαν μη σπιλωθεί η ιδεολογική τους καθαρότητα. Ακόμα και σήμερα υποκείμεθα τη λάσπη που εκτοξεύουν με μανία οι ψεκασμένοι φιλοεμβολιαστές της "αναρχίας" ότι είμαστε ακροδεξιοί ή φασίστες κι ας τις παίξαμε με τους φασίστες, εμείς κι ο Τερζάκης, την 14/7/21.

Κι ας μην διάβασαν ποτέ τους το αντιεξουσιαστικό και αντιρατσιστικό κείμενο που μοιράστηκε την 14/7. Γιατί οι πρακτικές Γκέμπελς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για σοβαρή κριτική. Το κάναμε και σε συγκέντρωση των υγειονομικών, όταν (με την άδεια τότε της ομάδας) ο Ιάσων Μπαγκέρης πήρε το λόγο για να δώσει έναν αριστερό τόνο στη συγκέντρωση και δεν μας ενδιέφερε καθόλου ποιος θα μιλήσει πριν ή μετά. Ή μήπως για τα γούστα σας είναι κι ο Neruda, λόγια του οποίου μετέφερε ο Ιάσων στην εν λόγω συγκέντρωση, ακροδεξιός;

Η πολιτική μας πρακτική, για την οποία μόνιμα κατηγορούμαστε, είναι να μη δίνουμε χώρο στους φασίστες και στην ακροδεξιά, αδιαφορώντας για τους εαυτούς μας, το «κύρος» της ομάδας και το τι θα πουν μερικοί καλοθελητές, τσιράκια του κράτους. Η πολιτική μας πρακτική είναι η πραγματική εμπλοκή με το κοινωνικό γίγνεσθαι κι όχι η αποστασιοποιημένη θεώρηση των πραγμάτων κι η απεύθυνση από τον «χώρο» προς τον «χώρο». Δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης αν ήμασταν έτσι. Και ναι η πολιτική μας πρακτική είναι αιρετική.

Αν αυτή η πολιτική πρακτική μας θέτει εκτός «χώρου», ας είναι.

Εκτός χώρου θα έπρεπε όμως να τεθούν κι όλοι αυτοί οι κακεντρεχείς που έγραψαν τόμους για το … «ανορθολογικό σάλτο μορτάλε των αρνητών», που μας σκότισαν με τις «ανησυχίες» τους για την με θεμιτή χρήση του όρου απαρτχάιντ, που μας έβγαλαν τον Αγκάμπεν ανάγνωσμα ακροδεξιών και που έκαναν πλάτες στους διαχωρισμούς, στα πιστοποιητικά, στους εξαναγκασμούς, στα λοκντάουν, στους κωδικούς sms, στα πρόστιμα ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ τρία ολόκληρα χρόνια τώρα!

Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι αποτελείτε τμήμα του «χώρου» εσείς οι μεταμοντέρνοι χίπστερς της υποχρεωτικότητας, οι ουρές του σύριζα, οι μετα-άνθρωποι ευαγγελιστές της άνωθεν επιβαλλόμενης καταπίεσης και του μεγάλου κράτους!

Μπορεί ο Ιάσων Μπαγκέρης να εμφανίστηκε σε τηλεμαραθώνιο μπάτσου, αλλά εσείς 3 χρόνια τώρα μας κάνατε ΟΙ ΙΔΙΟΙ τους μπάτσους του Μητσοτάκη. Ό,τι δεν έκανε ο ίδιος ο δικτάτορας με την κλασσική ή την υγειονομική ή την πανεπιστημιακή αστυνομία, το κάνατε μόνοι σας όταν εισβάλλατε και τραμπουκίσατε εκδήλωση του Τερζάκη στο ΑΚΝ. Πόσο θράσος μπορεί να έχετε για να τολμάτε ακόμα να μιλάτε αντί να λουφάξετε στις κρατικοδίαιτες σπηλιές σας;

Μπορεί εσείς να γράφετε μόνιμα με ξύλινη γλώσσα τσιτάτα για ταξικούς αγώνες, πράγματα που προφανώς δεν πιστεύετε, αλλά εμείς κι η συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία κι η πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ ήμασταν κι είμαστε παρόντες στους αγώνες των υγειονομικών σε αναστολή, όταν εσείς προσκυνούσατε το μεγάλο κράτος της «δημόσιας υγείας», που χρησιμοποίησε την υποχρεωτικότητα και τις αναστολές για να προβεί σε ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Που είναι η ταξική σας συνείδηση, «κύριοι»;

Κλείστε το λοιπόν. Κανείς δεν σας ακούει. Είστε κομμάτι της λήθης κι ενός παρελθόντος του χώρου που σας δοκίμασε και σας έφτυσε, γιατί δεν του άρεσε η γεύση της υποκρισίας.

Contra Dystopia







Κοινοποίησε:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου